Wednesday, June 3, 2009

Wis Kabukten Yen Malaysia Salah

Wis Kabukten Yen Malaysia SalahAku gregeten karo Malaysia. Negara iki wis nyata-nyata nglakoake kesalahan akeh marang negara kita, Indonesia, nanging deweke isek mbantah. Malaysia tetep ora gelem ngaku salahe.

Contone kasus Manohara. Ing perkara iki, wis jelas yen Fakhry, Pangeran saka kerajaan Kelantan Malaysia kuwi, memperlakokake Manohara, bojone dewe sing saka Indonesia, kalian kejem. Iki marakake Manohara mlayu. Untunge Manohara bisa ucul saka Fakhry lewat Singapura nalika Daisy Fajarina, ibuke Manohara, marani deweke ing negara kuwi.

Saliane kasus kuwi, Malaysia uga tau ngaku-ngaku yen kesenian Reog iku saka deweke. Jarene iku budaya asline Malaysia.

Ora cukup mung semono, batas segara ambalat yo melu diaku-aku. Kapal-kapal Malaysia akeh sing padha riwa-riwi sapenake dhewe ing banyu Ambalat kuwi, koyo-koyo iku wilayahe mbokne.

Ora heran yen ing taun 60-an, Soekarno pernah nyatakake arep perang karo Malaysia. Jare Soekarno, Malaysia iku babune Inggris.

Sabenere, isek luwih akeh nggone Indonesia sing dicolongi Malaysia, nanging ora bisa dak ceritaake kabeh ing kene. Sebagian koyo kesenian angklung lan lagu Rasa Sayange -- budaya loro ingkang khas Indonesia iki -- yo disikat karo Malaysia.

Ayo padha ganyang Malaysia yen deweke isek macem-macem karo kita. Satemene, negara kuwi gedhene mung sak upil.

--David July


Search using google below
(Cari dengan Google--Ketik kata kunci dalam kotak)


Related Posts:

4 comments:

Sapro said...

yo bener sob aku dukung awakmu...
malaysia iku salah tp panggah ngono wae...
tp ngopo indonesia iki g gelem rodok tegas yo sob.....???????????????????

David July said...

Indonesia dhewe koyoke yo rada-rada wedi karo Malaysia, si babu Inggris. Negara kuwi wis nyekso TKI. Uwong-uwong wadon Indonesia sing kerja ing kono padha dianiaya kaya kewan. Malaysia, Ganyang!

imam fahruddin said...

Wis kebukten nek malingsia iku pancen maling..
malingsia kuwi ora kreatif, mung biso ngaku-ngaku wae, ojo nganti batik dadi ikone malingsia, ojo nganti mengko tembang-tembang indonesia diaku-aku malingsia
amergo iku kowe-kowe poro mahasiswa yo ku kudu sinau sing temen ben dadi wong pinter gawe pendamelan (lapangan kerja) ojo mung pacaran wae...
Nek generasi bangsa indonesia iku wis pinter sedoyo ra bakalan ono TKI dikirim nang negoro monco...
lhaa... nek wis gak ono TKI ing malingsia monggo perang....
pikiren iki nek saiki perang lawan malingsia yo opo nasibe Pak lek.. bu lek..sing kerjo ing malingsia...wis cekap semanten mawon assalaamu 'alaikum....

Guest said...

gw jg stuju klo qt hrs ngganyang malysia cz mrengkel OCE.........................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Post a Comment [ Pop-up Comment Window ]

All comments are welcome as long as they are in English, Bahasa Indonesia and Javanese. (Utk pengguna ponsel, silahkan klik Pop-Up Comment Window diatas bila kesulitan dg kotak komentar dibawah)

Jika masih kesulitan, maka pilih Name/URL. Lalu masukkan Nama dan alamat situs Anda

Catatan: Pengkopian sebagian atau keseluruhan dari artikel ini diperbolehkan dan tanpa perlu ada ijin. Namun Anda harus mencantumkan, "sumber tulisan diambil dari http://davidjuly.blogspot.com"

Follow this blog via Facebook