Saturday, October 17, 2009

Apa Salahe Ngeblog ing Basa Jawa

Ngeblog dalam Basa JawaSawijing pengunjung nulis komentar ing postingku. Dheweke ngomong yen blog iki aneh, lucu lan nyentrik amarga nggunaake Basa Jawa. Saasline, komentar iki justru ndadeake aku semangat. Bolak-balek aku ngomong yen aku kepengen mbudayaake ngeblog ing basa Jawa kanggo blogger sing asli saka Jawa supaya dheweke ora nglaliake basa mboke (mother tongue), lan supaya basa Jawa ora mung digunaake ing bentuk lisan. Bentuk tulisan uga perlu dilestariake.

Ing blog iki, basane pancen dibagi telu. Saliane Bahasa Indonesia, aku nulis ing Basa Londo (English) lan Basa Jawa. Tujuane nulis ing Basa Londo yaiku supaya wong kabeh ing dunya (people all around the world) bisa ngringekake uneg-unegku sahingga ruang lingkup blog iki ora terbatas mung kanggo pembaca Indonesia. La sing Basa Jawa, tujuane kanggo nunjukake yen iseh ana blogger sing bangga karo Jawa.

Dak akui basa Jawa ing tulisan-tulisan blog iki ora sampurna. Ing kono kene, kesalahan iseh akeh ditemoake, nanging intine ora ing kesalahane. Inti sabenere yaiku isine. Tulisan ing kene tetep ngutamaake isi sing apik (quality content) sanajan pilihan kata-katane kleru kabeh -- nganggo basa Blimbingan.

Aku bakal seneng yen wong Jawa gelem nulis nganggo Basa Jawa. Ora usah sungkan. Ngeblog nganggo basa Jawa uga tetep bisa katon profesional.

Ayo ngeblog Jawanan. Apa salahe ngeblog nanggo Basa Jawa?


Search using google below
(Cari dengan Google--Ketik kata kunci dalam kotak)


Related Posts:

4 comments:

Anonymous said...

tak dukung mas,,, sakderengipun basa jawi menika dipun-klaim dening nagari seberang...

Meliana Aryuni said...

Saya rasa sih ga masalah bagi ya ngerti....Ya klo orang Sumatera seperti saya ngebaca bahasa Jawa, bingung n ga nyambung gitu....hehehe, maaf ya

abrakyat said...

Alhamdulillah masih ada yang mau menjadi Pasukan Kerajaan Jawa. Ana orang Kebumen jadi malu nih tidak ikut melestarikan bahasa Jawa.

Sukses Buat Mobile Blogging ya ?

David July said...

Terimakasih untuk berkomentar. Ya, saya mencoba untuk melestarikan bahasa Jawa dengan ngeblog menggunakan bahasa tersebut

Post a Comment [ Pop-up Comment Window ]

All comments are welcome as long as they are in English, Bahasa Indonesia and Javanese. (Utk pengguna ponsel, silahkan klik Pop-Up Comment Window diatas bila kesulitan dg kotak komentar dibawah)

Jika masih kesulitan, maka pilih Name/URL. Lalu masukkan Nama dan alamat situs Anda

Catatan: Pengkopian sebagian atau keseluruhan dari artikel ini diperbolehkan dan tanpa perlu ada ijin. Namun Anda harus mencantumkan, "sumber tulisan diambil dari http://davidjuly.blogspot.com"

Follow this blog via Facebook