Friday, October 15, 2010

Soenandar: Blogger Trenggalek sing nulis Jawa saka Nokia

Wayang ngadek blog Basa JawaAku jarang nemuake blog sing basa Jawanan. Manungsa Indonesia, sing jarene keturunan saka Majapahit kuwi, nyatane luwih seneng nggunaake basa Indonesia ketimbang basa Jawa nalika nulis ing internet, sanajan dheweke saben dinane ngocros ing basa Jawa.

Lha, sasi wingi, aku bunga bisa nyawang sawijining blog ing alamat sederhana.eu.ki sing ditulis nganggo Jawa. Ukuran blog iki cilik, cocok kanggo HP. Soenandar, admin blog kuwi, uga mung nggunaake Nokia kanggo ngelola lan ngupdate tulisane. Aku seneng maca gaya tulisane Soenandar sing anduweni ritma lan rima.

Sanajan jeneng asline Soenandar, bocah Trenggalek Jawa Timur kuwi mileh nggawe nama "AkuDewe" nalika komentar ing situs utawi blog wong liya.

Posting-posting sing ditulis Soenandar rata-rata seputar uneg-unege, lan kabeh ditulis nganti asli, ora copy-paste. Iki sing dak senengi saka dheweke. Padha karo jenenge bloge, kasederhanaan dadi salah sawijining barang sing diutamaake Soenandar.

Apa sing dilakoni Soenandar iki patut dicontoh karo pemuda-pemudi Jawa supaya dheweke bisa nglestariake basa Jawa, basa sing konon paling sugih sadunya.


Search using google below
(Cari dengan Google--Ketik kata kunci dalam kotak)


Related Posts:

4 comments:

yudi_04 said...

Inggih mas..
Setuju aku
ben wong jowo ra ilang jawane.
Salam kenal mas yo
Songko blogger mobile :)

Ryan said...

ora wero kang

Akudewe said...

Waduh kang david ampun dipun agengaken dados boten kepenak kawulo. Bahasa kulo teksih amburadul. Nembe sumerep yen blog kulo dipun suara aken teng blog panjenengan. Matur sembahnuwun sampun kerso muat blog kulo ingkang sederhana meniko..

Inu said...

wah,iyo kang..
Kudune yo ngono ben'ndak ilang jawane'

Post a Comment [ Pop-up Comment Window ]

All comments are welcome as long as they are in English, Bahasa Indonesia and Javanese. (Utk pengguna ponsel, silahkan klik Pop-Up Comment Window diatas bila kesulitan dg kotak komentar dibawah)

Jika masih kesulitan, maka pilih Name/URL. Lalu masukkan Nama dan alamat situs Anda

Catatan: Pengkopian sebagian atau keseluruhan dari artikel ini diperbolehkan dan tanpa perlu ada ijin. Namun Anda harus mencantumkan, "sumber tulisan diambil dari http://davidjuly.blogspot.com"

Follow this blog via Facebook